Zamknięty przez: FeueR 2018-05-13, 01:45 |
Gazetka PSI #1. |
FeueR

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017 Posty: 125
|
Wysłany: 2018-05-05, 18:00 Gazetka PSI #1.
|
|
|
Witajcie serdecznie! Jestem FeueR i będę redaktorem Gazetki PSI. Zapraszam w pierwsze niedziele każdego miesiąca o 20:00 do czytania kolejnych wydań! Jednak tym razem robimy wyjątek z okazji otwarcia serwera! Zatem zachęcam do wczytania się w pierwsze wydanie Gazetki PSI!
» Dnia 5 maja 2018 o 18:00 serwer PSi został oficjalnie otwarty!
» Po około 2,5 miesięcznej pracy, critical stworzył nowy gamemod!
» W skład Head Administracji wchodzą: pBartnik oraz Nessuno
» Administratorami zostają: critical, FeueR, Hosted oraz MayorRaisman000.
» Moderacją forum zajmować się będą: Gighter oraz MATRIX.
» Inspektorem drogówki został Acid_Rain.
Liczba rozmaitych form życia, które zasiedlają się na ludzkiej skórze, przekracza liczbę ludzi żyjących na Ziemi! W organizmie dorosłego człowieka jest około 2 kg bakterii, z czego 0,5 kg znajduje się skórze - na 5 cm powierzchni przypadają około 32 miliony.
cały folder z serwerem zajmuje ponad 2 GB miejsca na dysku, ponieważ przez zastosowanie systemu kontroli wersji, zapisywania była pełna kopia plików serwera 1-2x dziennie?
Ułóż poprawnie wyrazy z podanych liter!
a a a c e i j k p r s t w y
Hasło 2-wyrazowe o początkowych literach: R.P. (w kolejności przypadkowej).
Nagroda za poprawną odpowiedź: 500 respektu.
Maksymalnie mogą odpowiedzieć 4 osoby! Nagroda jest dzielona na ilość osób, które poprawnie odpowiedziały.
Odpowiedzi wysyłamy w [mod][/mod.]
Odnajdź lokalizację z poniższej fotografii i wklej zdjęcie, na którym pokazujesz, że wiesz gdzie to jest. Spiesz się, kto pierwszy ten lepszy!
Nagroda: 350 respektu
FeueR:
Witaj critical!
critical:
Cześć.
FeueR:
Opowiedz coś o sobie.
critical:
Jestem Kamil, mam 18 lat. Pochodzę z Radomia. Uczęszczam obecnie do technikum na profilu informatyka. Interesuję się sprawami związanymi z IT, lubię czytać o różnych nowinkach technologicznych. W wolnym czasie lubię sobie w coś pograć, lub pojeździć na rowerze.
FeueR:
W jaki sposób trafiłeś na PSi i jak wyglądała Twoja przygoda?
critical:
Pierwszy raz zawitałem na PSI prawdopodobnie 26 grudnia 2011 roku, przeglądając sobie polskie serwery SA:MP w zakładce Internet. Byłem dość aktywny, jeśli chodzi o grę. Niestety, w połowie 2012 roku otrzymałem perma od Bloodhackera za wykorzystywanie błędu serwera, polegającego na możliwości kupowania obiektów domowych, gdy nie miało się wystarczającej ilości respektu. Po pół roku wróciłem pod innym nickiem i grałem tak do pewnego czasu. W 2013 wróciłem, lecz był to powrót na kilka tygodni. Potem miałem przerwę od SA:MP i postanowiłem wrócić pod koniec grudnia 2014 roku, zapraszając do gry Piszczka (byłego gracza PSi). Tutaj byłem już bardziej aktywny. Nagrywałem dość sporą ilość filmów z serwera na mój kanał YouTube (obecnie są one niepubliczne). Niestety, pod koniec 2015 roku zacząłem bawić się cheatami z kilkoma graczami, co doprowadziło do tego, że dostawałem bany, które potem spowodowały, że na początku 2016 roku dostałem perm bana.
FeueR:
Jak widzisz cheatowanie nie popłaca! A co sprawiło, że zacząłeś programować w PAWN? Jak wyglądały Twoje pierwsze projekty?
critical:
Zabawę z PAWN zacząłem jeszcze zanim zacząłem grę na PSI. Ogólnie SAMPem zainteresowałem się na początku 2011 roku. Byłem ciekawy, na jakiej zasadzie powstają takie serwery. Marzyło mi się stworzyć coś swojego. Czytałem różne poradniki, przeglądałem różne fora o tematyce SAMP. Któregoś dnia trafiłem na jedno z polskich forów o tematyce GTA, gdzie użytkownicy umieszczali gotowe serwery. Zaczynałem od prostych rzeczy, typu zmiana nazwy i adresu forum serwera. Nie dodawałem żadnych nowych funkcji. Potem porzuciłem na kilka lat ten temat, z powodu gry na PSi. Wróciłem do tego w 2016 roku, po dostaniu perm bana na PSi, gdzie dołączyłem jako programista do jednego z polskich serwerów, który już nie istnieje. Rok później stworzyłem z kilkoma osobami swój serwer DM, który pod kilkoma względami nawiązywał do PSi. Później próbowałem też tworzyć serwer na nową wersję SA:MP, gdzie można było dodawać swoje modele i grafiki, lecz porzuciłem to z powodu porzucenia przez developera SAMPa tej wersji oraz wzrost ceny zakładki Hosted. Teraz jestem tutaj.
FeueR:
Jak to się stało, że trafiłeś do nas? Ktoś zaproponował Ci tą pracę, czy sam się zgłosiłeś?
critical:
W lipcu 2017, po upadku serwera, którego byłem współwłaścicielem zgłosiłem się z chęcią pomocy. Niestety, nie została wyrażona chęć, abym mógł pomóc. Potem dostałem kolejną propozycję w lutym tego roku i jako, że miałem wolne, to się zgodziłem.
FeueR:
Co aktualnie masz w planach, aby urozmaicić grę na serwerze? Pracujesz już nad czymś nowym, nad jakimś wielkim projektem, czy na razie skupiasz się na "ożywieniu" starego PSi?
critical:
Na ten moment odtworzyłem podstawowe elementy PSi, aby dało się cokolwiek na nim robić. Na ten moment chce poczekać na reakcje graczy po otwarciu na temat gamemode. Jeśli serwer w obecnej formie będzie działał stabilnie, zabiorę się za realizację brakujących elementów (np. spedycje) oraz postaram się realizować ewentualne sugestie graczy. Wiadomo też, że nie będę odtwarzać starego PSi 1:1. Będę starał się odświeżyć niektóre rzeczy.
FeueR:
Z pewnością wszyscy czekają z niecierpliwością na kolejne nowości! Tymczasem będziemy już kończyć, chcesz kogoś pozdrowić?
critical:
Pozdrawiam wszystkich byłych graczy czekających od kilku miesięcy na serwer, jak i nowe osoby, które przyszły i (mam nadzieję) będą odwiedzać serwer.
FeueR:
Również pozdrawiam i zachęcam do wspólnej gry z nami. To na razie!
critical:
Na razie.
Jeżeli jesteś chętny/a do udziału w wywiadzie, skontaktuj się z Redaktorem.
Poniższy tekst nie odzwierciedla rzeczywistości, wszystkie zachowania graczy i pisane przez nich wiadomości nie są prawdziwe. Sparodiowane nicki nie mają na celu nikogo urazić. Całość ma cel wyłącznie humorystyczny!
Serfer klopset de konekszyn. Ju ar bananned form dis serfyr.
BlóódHakir: Słuajcie tyn serfyr jósz f tysińc dziwińsyt szysiontym dziwiontym przystał istynieć, dzinkójym syrdyczni kaszdymó któ garł tó, ni mam dóżyj hynci rozywijaci.
Chóstyd: Kórdy asz mi na sranije cisłó, szkyda kórdy
nitrybalón.: WóódKaŁŁ07, i na hói ci był tyn przybig?
pokieeer: aly furym zustywicie?
Wytryna PSl.xaa.pis jyst ni ósingalna.
*Trzysiści sidym lyt dwyścia jyden tygódyni późinyj*
BPartik: simaci rykatuwujymy piśisi?
n7kst: ja ci zapyragrymójy taky syrfyr jakygo ni byłó!
Kumylyk: kórdy kidy sytart?!
Chóstyd: Kórdy patrzcy jak zajybyłem palcym w kunt szyfki
Nyssóno: Ni pytyjci cingly ó tyn styrt, kidy bydzi wtydy bydzi
Tytlyj: jaki zminić awytyr? ni dziła kórdy!!
BPartik: Simynkó <3
PATRIX: spóbrój zymynić hytytypys na hytytypy
Pówyl: tyn wysz nóóbgamista nic ni róbi
FółóR: kóówry kidyś tó byyyłó! kwiii hórm hórm
Nyssóno: Oficilnie n7kst ni ma czysy twyrzyć syrfyr. Szókymy nówygo pywnyra.
MyjórRaśiśman500: FółóR, Pani Mónka wyryrzyj sim
PATRIX: No ja widziłym ży tyk bydzie zy tym n7kstym
Pówyl: znym ryja ón bydzi prógrymówał
FółóR: MyjórRaśiśman500, mieło być kóórły, nichonchy to napysyłem
Kumylyk: kórdy kidy sytart?!
Nyssóno: Kumulyk, kórdy, ryj ód nywa róbi gyjmod winc tó pótrfy!
Chóstyd: Kórdy aly se palcy zgnitłem
ryj: dywyjci tystyruw na syrfyr
Trfy łynczynie s serfyrem...
Bronzen połynczył sim sy sefryrem.
[PSl]FółóR połynczył sim sy syrfyrem.
ryj: tystójci, błyndy zgłyszyć
[PSl]FółóR: kórdy mym dfa niki na priwkaże!
Kót dó przypisarnia fyrtyrtywył!
ryj: ó kórdy xDD czymy dfa napysy soł na etykecie
Kót dó przypisarnia przypisarł Bronzen
[PSl]FółóR: czymy mi ni dziły kót?! dybży fpisójy
Bronzen: /kót Sytyropyjan
Bronzen fykonył sfoj zyrowy tyransport.
[PSl]FółóR: u mji był /kót Sytopyran
Bronzen: czykpojnt ni znyka po trynsporci!!
ryj: kórdy czymy tyk si dzijym hymm.. si naparwi
Serfer klopset de konekszyn.
Kumylyk: kórdy i kidy serfyr bydzi?!
Chopek429: Jak zminić ywytar?! Dajył lynk i ni dziła
Nyssóno: Pówyl, nósz kór có z ryjem? Ni mym kóntyktu pysz do nygo!
Pówyl: ryj jórz ny ma czysy
Kumylyk: nósz kórdy i co z serfyrem!! mił byci i nimo ily myrzna czykać
BPartik: kirtikal zystaje nyszym porgarmistoł.
kirtikal: PSl byta fał jydyn.zyro: postafofe fókcje fprofadzone
Kumulyk: cirplywie czykymy ny kólyjny wyrsjy!
Myster.B.: Świtnie!
Bronzen: Kumulyk, "ily myrzna czykać" "cirplywie czykymy" Ty hyby jakyś hyry jystyś!
kirtikal: PSl fał jydyn.zyro: Ofycjalna stabylna wyrsja!
Tytlyj: DASXREL
DASXREL: cigaj hójy!
BPartik: OFYCJYLNI PIÓTY MYJA Ó ŁOSIMNASTYJ SYTART SERFYRA!
Chóstyd: Kórdy dywyć PSl hce garć kór hce aly ni muszym
Serfyr starting de konekszyn...
To już na tyle w tym wydaniu. Mam nadzieję, że miło się czytało. Zapraszam do zostawienia opinii oraz wzięcia udziału w zabawach. Do zobaczenia w kolejnej Gazetce PSI!
*Gazetka PSI przygotowana przez FeueR.
Jeżeli jesteś zainteresowany/a współpracą, napisz!
|
|
|
|
Copyright © 2017 - - Polski Serwer Imprezy - Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody Administracji i autorów tematów/postów jest zabronione!
|
|
|
|
|
 |
Speed
Król Gór

Wylogowany Wiek: 24 Dołączył: 05 Lis 2017 Posty: 26
|
Wysłany: 2018-05-05, 18:15
|
|
|
| Ostatni raz sie tak usmialem przegladajac komixxy w 2009. |
|
|
|
Copyright © 2017 - - Polski Serwer Imprezy - Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody Administracji i autorów tematów/postów jest zabronione!
|
|
|
|
|
 |
Kali
hehe

Wylogowany Wiek: 36 Dołączył: 21 Sie 2017 Posty: 27 Skąd: biblok
|
Wysłany: 2018-05-05, 19:08
|
|
|
| Slabe elo robilem lepsze pzdr z fartem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
BloX

Wylogowany Nazwa nicku: BloX
|
Wysłany: 2018-05-06, 00:56
|
|
|
Piękna sprawa |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Tukan

Wylogowany Dołączył: 04 Maj 2018 Posty: 14
|
Wysłany: 2018-05-06, 01:12
|
|
|
FeueR dobra robota |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Golden.

Wylogowany Nazwa nicku: [ODR]Golden.
|
Wysłany: 2018-05-06, 09:55
|
|
|
| We no poszukaj śmieszniejszych obrazków. |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Android

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017 Posty: 8
|
Wysłany: 2018-05-06, 14:27
|
|
|
| Good, good! |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Powell

Wylogowany Wiek: 28 Dołączył: 23 Lip 2017 Posty: 71 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 2018-05-06, 14:33
|
|
|
Prawie jak w 2011 na psi247.com.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Inferno.
Just Business

Wylogowany Nazwa nicku: Inferno.
|
Wysłany: 2018-05-06, 18:05
|
|
|
Pozdrawiam!
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
pBartnik
Administrator Developer forum

Wylogowany Nazwa nicku: [PSi].pBartnik
|
Wysłany: 2018-05-06, 21:40
|
|
|
Bardzo ładnie |
|
|
Status: Wracamy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
FeueR

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017 Posty: 125
|
Wysłany: 2018-05-06, 23:38
|
|
|
| Golden., jeśli chcesz to się tym zajmij, bo przysięgam że w tych internetach nie ma kompletnie nic śmiesznego a przynajmniej na nic nie trafiam xD |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|