Skrypt nie śmiga.
FeueR

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017
Wysłany: 2018-05-20, 02:17   Skrypt nie śmiga.

Muszę zrobić zajebistą stronę. Wszystko jest lux, ale pomyslałem że zrobię fajne ikonki w menu, które będą nad tekstem, a w trybie małego ekranu będą w jednej linii. Zrobiłem to i było dobrze, coś jeszcze poprawiałem i wszystko jebło, wycofałem zmiany i chuj wie co tu się stało, bo teraz 2 elementy są w linii jak nie powinny, a reszta mimo nie działania skryptu i tak siedzi tak, jak chciałem to zrobić. Ja nie mam pojęcia co tu się odjebało, może ktoś zna odpowiedź xD
Chodzi mi dokładnie o wszystko zawarte w <script>.

Na czerwono oznaczyłem, w którym miejscu również próbowałem umieścić cały skrypt, rezultat ten sam, następujący:

A mam jeszcze drugi skrypt, identyczny, który działa bez najmniejszego zarzutu:

Nie mam pojęcia co to się stanęło, działało tak jak jest na 1 screenie, potem coś się powaliło i po wycofaniu tych zmian stało się właśnie tak jak widać i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, próbowałem też zamiast var użyć let i próbowałem w tym działającym skrypcie umieścić te var br - tak samo, undefined. No ja kurła nie mam pojęcia.

++ Jak zrobię w taki sposób:

To wygląda to tak:

Co tu jest kurrwa nie tak, że tamci są w 2 liniach, a pierwsze i ostatnie musi być w jednej linii?

Lubię to!  

Copyright © 2017 - - Polski Serwer Imprezy - Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody Administracji i autorów tematów/postów jest zabronione!

pBartnik
Administrator
Developer forum

Wylogowany Nazwa nicku: [PSi].pBartnik
Wysłany: 2018-05-20, 09:49   

Nie lepiej użyć:

Kod:
<script type="text/javascript">

Może błąd leży w .CSS?

Status: Wracamy! <3

Lubię to!  

Copyright © 2017 - - Polski Serwer Imprezy - Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody Administracji i autorów tematów/postów jest zabronione!
Profil WWW

DontCryBaby
#

Wylogowany Dołączył: 05 Maj 2018
Wysłany: 2018-05-20, 12:58   

1 Screen z wygladem tego - niektore pozycje maja mniej miejsca i po prostu przeplywaja (oveflow) na dol, a widac po errorach ze w kazdym <li> jest niezdefiniowana ta zmienna BR.

2 Screen z wygladem - jak wyzej, po prostu dodales wiecej napisow i przeplynelo na dol, a tam gdzie bylo wiecej miejsca to zostalo

Po prostu deklarujesz zmienna br zamiast zmieniac jej wartosc.

Kod:

var x = window.matchMedia('(max-width: 1024px)'),
    br;

function funkcja(x) {
  if (x.matches) {
    br = "";
  } else {
    br = "<br/>";
  }
}

Lubię to!  

FeueR

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017
Wysłany: 2018-05-20, 14:18   

pBartnik, cały CSS jest widoczny w klasach bo używam frameworka, a do ikon sam zrobiłęm jedną klasę w której tylko ustaliłem ich rozmiar.

DontCryBaby, dzięki to działa tylko dopisałem na końcu funkcja(y) i wszystkie x zmieniłem na y bo jak zmniejszyłem okno do małego i potem znów na duże to był biały ekran i jakieś 3 errory z tej funkcji a teraz już nie ma problemu!

Lubię to!  

pBartnik
Administrator
Developer forum

Wylogowany Nazwa nicku: [PSi].pBartnik
Wysłany: 2020-10-14, 23:27   

Twój temat został zamknięty!

Status: Wracamy! <3

Lubię to!  

Profil WWW

Tagi tematu: nie, skrypt, smiga
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi