|
Skrypt nie śmiga. |
FeueR

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017 Posty: 125
|
Wysłany: 2018-05-20, 02:17 Skrypt nie śmiga.
|
|
|
Muszę zrobić zajebistą stronę. Wszystko jest lux, ale pomyslałem że zrobię fajne ikonki w menu, które będą nad tekstem, a w trybie małego ekranu będą w jednej linii. Zrobiłem to i było dobrze, coś jeszcze poprawiałem i wszystko jebło, wycofałem zmiany i chuj wie co tu się stało, bo teraz 2 elementy są w linii jak nie powinny, a reszta mimo nie działania skryptu i tak siedzi tak, jak chciałem to zrobić. Ja nie mam pojęcia co tu się odjebało, może ktoś zna odpowiedź xD
Chodzi mi dokładnie o wszystko zawarte w <script>.
Na czerwono oznaczyłem, w którym miejscu również próbowałem umieścić cały skrypt, rezultat ten sam, następujący:
A mam jeszcze drugi skrypt, identyczny, który działa bez najmniejszego zarzutu:
Nie mam pojęcia co to się stanęło, działało tak jak jest na 1 screenie, potem coś się powaliło i po wycofaniu tych zmian stało się właśnie tak jak widać i nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje, próbowałem też zamiast var użyć let i próbowałem w tym działającym skrypcie umieścić te var br - tak samo, undefined. No ja kurła nie mam pojęcia.
++ Jak zrobię w taki sposób:
To wygląda to tak:
Co tu jest kurrwa nie tak, że tamci są w 2 liniach, a pierwsze i ostatnie musi być w jednej linii? |
|
|
|
Copyright © 2017 - - Polski Serwer Imprezy - Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody Administracji i autorów tematów/postów jest zabronione!
|
|
|
|
|
 |
pBartnik
Administrator Developer forum

Wylogowany Nazwa nicku: [PSi].pBartnik
|
Wysłany: 2018-05-20, 09:49
|
|
|
Nie lepiej użyć:
| Kod: | | <script type="text/javascript"> |
Może błąd leży w .CSS? |
|
|
Status: Wracamy!
|
|
|
|
Copyright © 2017 - - Polski Serwer Imprezy - Kopiowanie wszelkich treści zawartych na forum, modyfikacji oraz instrukcji bez zgody Administracji i autorów tematów/postów jest zabronione!
|
|
|
|
|
 |
DontCryBaby

Wylogowany Dołączył: 05 Maj 2018 Posty: 13
|
Wysłany: 2018-05-20, 12:58
|
|
|
1 Screen z wygladem tego - niektore pozycje maja mniej miejsca i po prostu przeplywaja (oveflow) na dol, a widac po errorach ze w kazdym <li> jest niezdefiniowana ta zmienna BR.
2 Screen z wygladem - jak wyzej, po prostu dodales wiecej napisow i przeplynelo na dol, a tam gdzie bylo wiecej miejsca to zostalo
Po prostu deklarujesz zmienna br zamiast zmieniac jej wartosc.
| Kod: |
var x = window.matchMedia('(max-width: 1024px)'),
br;
function funkcja(x) {
if (x.matches) {
br = "";
} else {
br = "<br/>";
}
} |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
FeueR

Wylogowany Dołączył: 17 Lip 2017 Posty: 125
|
Wysłany: 2018-05-20, 14:18
|
|
|
pBartnik, cały CSS jest widoczny w klasach bo używam frameworka, a do ikon sam zrobiłęm jedną klasę w której tylko ustaliłem ich rozmiar.
DontCryBaby, dzięki to działa tylko dopisałem na końcu funkcja(y) i wszystkie x zmieniłem na y bo jak zmniejszyłem okno do małego i potem znów na duże to był biały ekran i jakieś 3 errory z tej funkcji a teraz już nie ma problemu! |
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
pBartnik
Administrator Developer forum

Wylogowany Nazwa nicku: [PSi].pBartnik
|
Wysłany: 2020-10-14, 23:27
|
|
|
Twój temat został zamknięty! |
|
|
Status: Wracamy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|